You are currently viewing Sezonowe gotowanie

Sezonowe gotowanie

Sezonowe gotowanie

Sezonowe gotowanie - zrób pieczoną dynię!
Przepis od Dietetyka Coconat Diet Daria Adaszak
🔶 S K Ł A D N I K I:
✔️ 1 dynia hokkaido
✔️ 2 łyżki oliwy
✔️ 1 czosnek
✔️ przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn
Dynię przekrój na pół i wydrąż środek z pestkami. Pokrój dynie w półksiężyce. Wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W miseczce wymieszaj oliwę z posiekanym czosnkiem i natrzyj kawałki dyni (np. pędzelkiem). Posyp wszystko ziołami. Piecz w 200 stopniach przez 30 minut. Smacznego ❤️
Taką dynię możesz również zmiksować i zrobić puree - będzie to stanowić bazę do różnych dań.